Hotel på Kreta – Find rundt i de mange lækre lokale hoteller

Vælg den by eller det område på listen herunder, hvor du godt kunne tænke dig at finde et godt hotel til en skarp pris. Hvis du ikke har en by i tankerne på forhånd, kan du også bare gøre brug af søgefunktionen i toppen af siden for at få et større udvalg af mulige destinationer.

Her kan du bare nøjes med at skrive Kreta som destination, og så bliver du præsenteret for en lang række hoteller på øen, som du kan vælge imellem. Værktøjet hjælper dig med at finde de bedste priser på det enkelte hotel. Det sammenligner nemlig priser fra alle de store booking sites, så du kan booke hotellet via den side, der giver dig den bedste pris. Der er ingen grund til at betale 7.000 kroner for en ferie på et hotel, hvis du kan få samme antal nætter for 4.500 kroner ved at booke via en anden side.

Mange billige hoteller på Kreta

En af de bedste ting ved at tage på sommerferie til Kreta er, at du ikke bliver ruineret, når du gør det. Alt lige fra ophold til god mad kan købes til en billig pris. Der er mange andre steder, der er begyndt at blive dyre at rejse til – eksempelvis Mallorca eller De Kanariske Øer, hvor du skal have godt fat i lommen bare for at bo nogenlunde godt. På Kreta kan du finde lækre hoteller til halvdelen af den pris, du ellers skal betale for samme standard mange andre steder i Sydeuropa.

Min kone og jeg er tit kommet afsted for under 5.000 kroner alt i alt for en uge. Det er ikke mange steder, du finder samme prisleje. Foruden at hotellerne er billige, er flypriserne også til at have med at gøre, da du tit kan finde tur-retur billetter fra København til Kreta for under 1000 kroner. One-way billetter kan du finde fra 4-500 kroner.

Udbudet er også utroligt godt på Kreta. Du finder hoteller i rigtig mange prislejer, så der både er plads til dem, der gerne vil afsted på en billig og hyggelig sommerferie med familien, og dem der gerne vil have 5-stjernet luksus. Mange af de 3 og 4-stjernede hoteller kan også tit fås til rigtig skarpe priser, så du kan stadig nyde en vis luksus, selvom du ikke nødvendigvis har en bankkonto, der har lyst til at kaste penge efter 5-stjernet luksusferie.

Jeg har prøvet at skrive så gennemgående og belysende guides til de forskellige byer på Kreta, som jeg kan anbefale dig at tage til. Jeg har rejst på Kreta de sidste 15 år, så jeg håber, du kan bruge mine råd og guides til noget. Hvis du aldrig har været på Kreta før, bør du virkelig gøre dig selv og din familie den tjeneste at booke en ferie dertil i år. Din økonomi vil heller ikke klage over at komme en tur til Kreta, da du ikke finder meget billigere feriedestinationer, hvor der både er sol, strand og pools i hobetal. Og med over 25-30 grader stort set hele sommeren samt minimal risiko for byger og regn, er det helt klart det perfekte sted at tage hen, hvis du er glad for sol og sommer.

All inclusive hotel på Kreta

Der er også mulighed for at finde hoteller med all inclusive på Kreta. Det er som regel normen at tage til eksempelvis Tyrkiet, hvis du gerne vil bo på et hotel med all inclusive, men det kan altså også sagtens lade sig gøre på Kreta, uden at du behøver at betale kassen for det.

Personligt er jeg mest til ikke at have all inclusive, da jeg godt kan lid at komme ud fra hotellet i løbet af dagen. Med all inclusive bliver stort set hele dagen brugt på hotellet, fordi du jo skal udnytte de måltider, du nu engang allerede har betalt for. Derfor skal du både være der om morgenen, til frokost og til aftensmad. Og så er der jo ikke meget råderum for at komme væk fra hotellet i løbet af dagen. Hvis det er den slags ferie, du er til, skal du naturligvis bare vælge all inclusive. Jeg kan også sagtens se det smarte i at have det hele lige ved hånden, hvis man bare gerne vil på daseferie. Men vil du gerne ud og opleve noget, kan jeg i det mindste anbefale dig at vælge halvpension, så du kun skal være på hotellet ved to af måltiderne for ikke at føle, at du går glip af noget, du allerede har betalt for.

Der kan være stor forskel i, hvor meget du får med i din all inclusive pakke på hotellerne. Der er nogle hoteller, der giver dig adgang til både spiritus, is, sodavand og tre måltider om dagen, hvor andre hoteller måske kun giver dig adgang til måltiderne, men så skal du stadig betale for snacks, øl og sodavand derudover. Derfor er det altid en god idé at læse nærmere på, hvad der helt konkret er med i din all inclusive aftale med hotellet, før du booker dig ind. Det ville jo være ærgerligt at komme derned og regne med, at du bare kan bestille den ene drink efter den anden gratis, for så at finde ud af, at du skal betale for drinks.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan sådan en beskrivelse af all inclusive på et hotel kan se ud. Der står som regel meget nøje, hvad der er med i aftalen, og hvad der eventuelt ikke er.

  • Meals All meals and selected beverages are included in the room rate.
  • Non-refundable Please note, if cancelled, modified or in case of no-show, the total price of the reservation will be charged.
  • Gift package available on Specific room types Includes one 15 minutes Body Massage for adults. Includes one bottle of wine. Terms and conditions apply, please see policies section below

Herover er der taget udgangspunkt i de regler, der eksempelvis gør sig gældende på Sirios Village Hotel i Kato Daratso på Kreta. Her har du alle måltider samt et udvalg af drikkevarer inkluderet. Derfor kan du altså ikke være sikker på, i dette tilfælde, at al spiritus, friskpresset juice eller kaffe i løbet af dagen er inkluderet. Derudover er der også informationer om refundering samt gavepakker, der er inkluderet i nogle typer af værelserne.

Så husk altid at være opmærksom på, hvad der er med i all inclusive tilbuddet, inden du booker, så du ikke bliver skuffet, når du kommer frem. Er du i tvivl, kan du altid kontakte hotellet, hvis du vil have præcist specificeret, hvad du får med i prisen.

Vælg et hotel med døgnreception

Når du skal booke hotel, kan det være en smart idé at vælge et med døgnreception. For når du selv booker fly og hotel, kan du ende med at komme med et fly, der først lander i Chania sent på aftenen eller sågar midt om natten. Og så vil det jo være rart, hvis receptionen er åben og klar til at tage imod dig, uanset hvornår på døgnet, du lander.

Jeg har prøvet at lande i Chania kl. 03 om natten med den viden, at receptionen på det hotel, vi skulle bo på, først åbnede omkring kl. 9-10 stykker om morgenen. Så er Chania lufthavn altså heller ikke mere spændende at vente i. Det var nogle lange timer, og fra den dag af besluttede min kone og jeg mig for, at vi fremover gerne vil ofre lidt mere på at flyve på nogle bedre tidspunkter af dagen. Eller at vi i det mindste skulle have et hotel med netop døgnreception, så vi kunne tage direkte på hotellet uanset tidspunktet for ankomsten.

Der er rigtig mange hoteller på Kreta, der har døgnåbne receptioner, så det burde ikke være noget problem at finde et godt hotel i den by, du gerne vil bo i, som kan tilbyde dig det. Det vil som regel altid være listet under hotellets annonce, hvis du bruger en af de større hotelsøgemaskiner til at finde frem til hotellet. Så er de gode til at markere, hvis de har en døgnåben reception.

Ved du allerede nu, at du nok kommer til at flyve midt om natten eller på et skævt tidspunkt for dagen, er det rigtig vigtigt at lægge mærke til, hvilken type reception dit hotel har, så du kan planlægge ankomsten på bedst mulig måde. Hvis du allerede har booket fly og hotel til Kreta, og du lander på et tidspunkt, hvor der er lang tid til, at receptionen åbner igen, kan du eventuelt prøve at skrive eller ringe til hotellet for at høre, om der er mulighed for at tjekke jer ind, selvom I ankommer uden for receptionens åbningstider. Det kan jo være, I er heldige. Og så er det jo lidt sjovere bare at kunne tage direkte på hotellet i stedet for at skulle spendere halvdelen af natten i en tom lufthavn.

Lufthavnstransport på Kreta

Hvis du gerne vil hentes i lufthavnen og køres direkte til dit hotel, men du ikke booker igennem et rejsebureau, hvor du bare kan tilføje lufthavnstransport, kan du også sørge for at vælge et hotel, der rent faktisk tilbyder dette som en service. Der er flere hoteller, der enten selv har chauffører ansat til at stå for transporten, eller også har de gode samarbejdsaftaler med taxachauffører eller lignende, som de sender til lufthavnen for at hente dig. Det er ikke sikkert, at transporten så kommer med i prisen, men at du derimod skal betale for den udover hotelprisen. Men sådan er det. Det ville du jo også skulle, hvis du bare hoppede direkte ud i en taxa og kørte mod hotellet. Og så er det måske endda billigere med hotellets transportløsning.

Det er især en god idé at bestille lufthavnstransport, hvis du ved, at du skal bo langt væk fra lufthavnen. Skal du eksempelvis bo i Rethymnon, og ved du, at du lander i Chania, kan du være sikker på, at der venter dig en relativ lang køretur fra lufthavnen til hotellet. Derfor er det en rigtig god idé at booke lufthavnstransport på forhånd, hvis du skal bo i en by som Rethymnon, hvor en taxatur vil løbe op i relativt mange euro, også selvom det er en sød chauffør, du kommer til at køre med. For der er ret langt fra lufthavnen i Chania til eksempelvis Rethymnon.

Du behøver ikke at bruge hotellets egen service for at hente og bringe dig til lufthavnen. Der er flere private firmaer, du også kan booke igennem, hvis du hellere vil det, eller hvis det bedre kan svare sig rent prismæssigt. Dem kan du hurtigt finde via en Google søgning. Jeg har ikke selv brugt en uafhængig privat service til at booke lufthavnstransport igennem, men du kan da vælge at bruge en side som Suntransfers, der ser ud til at være reel nok. Her kan du eksempelvis booke en privat taxa til at hente dig i lufthavnen og køre dig til Agia Marina for godt og vel 39 euro. Så vidt jeg husker er det nok billigere bare at gå ud og tage en taxa, men du er naturligvis sikker på at blive hentet og kørt direkte til hotellet og dermed sikker på transport (det kan jo være, der ikke er taxaer til rådighed), hvis du booker en privat taxa hjemmefra.

Hvis I ankommer mange, og hvis I gerne vil køre sammen i samme bil, skal I som minimum have en stor taxa eller en minibus for at klare transporten. Dette er ikke til rådighed ved lufthavnen som udgangspunkt, så der er det en rigtig god idé at booke det på forhånd. En privat minivan med plads til 8 passagerer kan du booke hos Suntransfers for 65 euro for samme tur som før – fra Chania lufthavn til Agia Marina. Deler du 65 euro ud på de otte personer, er det jo ikke særlig slemt. Det er lige omkring 8 euro per næse, hvilket jo ikke er slemt for lufthavnstransport direkte til hotellet. Så slå jer sammen om at booke en stor taxa, hvis I gerne vil kunne komme i samlet trop fra lufthavn til hotel.

3 hoteller ved stranden på Kreta

Hvis du gerne vil bo lige ved stranden, så du ikke skal planlægge en hel dagsrejse bare for at komme ned til Middelhavet, kan det være ideelt at booke dig ind på et strandhotel. Der er heldigvis masser af disse på Kreta, så det er bestemt ikke svært at finde frem til et lækkert hotel med hoveddøren lige ned til vandkanten. Faktisk kan det være svært at beslutte dig, når du først er gået i gang med at lede, for der findes så mange vanvittigt flotte og luksuriøse hoteller, så det ene er mere lækkert end det andet.

Jeg kommer her med tre anbefaler af strandhoteller, som du jo kan tjekke ud. De ligger alle sammen i hvert sit prisleje, så der både er noget for dig, der gerne vil billigt til Kreta, samt til dig, der gerne vil have så meget luksus som overhovedet muligt.

Porto Platanias Beach Resort & Spa – 5 stjernet

Det første hotel, jeg kommer til at anbefale, er det femstjernede Porto Platanias Beach Resort & Spa, som ligger i byen Platanias på den vestlige side af Kreta.

Hotellet ligger stort set på stranden, så det kan ikke komme meget tættere på. På billedet herunder kan du se, hvor tæt hotellet ligger på stranden.

Hotellet har fået en fremragende vurdering, og på billedet herover har jeg taget udgangspunkt i en uges ferie, som på dette hotel koster fra kun 3.600 kroner. Du kan klikke dig ind på hotellet via linket herunder og se øvrige billeder fra hotellet, og så vil du blive overrasket over, hvor meget du får for de penge. Det er ikke mange steder i verden, hvor du kan booke dig ind på et femstjernet hotel for under 4.000 kroner.

Foruden at kunne hoppe direkte ned på stranden og bade i løbet af dagen, har hotellet også en restaurant med udsigt ud over vandet. Prøv at forestil dig at spise din middag med den udsigt, som du kan se på billedet herover.

Hvis du er mere til swimming poolen og spa-afdelingen, er det også perfekte at vælge Porto Platanias Beach Resort & Spa, da hotellet byder på det hele. Der er en kæmpe pool, som du bare kan hoppe i, hvis stranden ikke lige er dig.

Derudover er der faciliteter som massage, døgnreception, fitnesscenter samt mulighed for at dykke eller snorkle samt at leje både cykel og bil.

Klik her for at finde den billigste pris på Porto Platanias Beach Resort & Spa.

Dyo Suites i Rethymnon – 4 stjernet

Hvis du bare gerne vil ligge på stranden hele dagen, og hvis du gerne vil bo i Rethymnon, kan det være en idé at overveje Dyo Suites lige ved stranden. Du skal bare lige over vejen, og så har du ellers det lune Middelhav lige ved dine fødder.

Der er ikke nogen swimming pool på Dyo Suites, så hvis du gerne vil have mulighed for at kunne dyppe dig i poolen, skal du altså ikke booke dig ind her. Så er det bedre at finde et andet sted.

På Dyo Suites har du mulighed for at få en terrase vendt lige ned mod havet, hvor du kan sidde og nyde din morgenkaffe eller et glas vin om aftenen og bare lade dig fortrylle af udsigten.

Du kan også gå i restauranten, der også er bygget med udsigt til vandet. Derudover tilhører der en lang række strandstole til hotellet, som du kan nyde godt af, hvis du gerne vil ned og bade. Så skal du ikke leje dig ind på andre stole eller nøjes med at ligge dig på et håndklæde.

Som du kan se på billedet herover, er der tale om luksus, hvis du vælger at booke dig ind her. Værelserne er moderne og stilrene, og hele hotellet ser virkelig lækkert ud.

Prisen er lidt deropad, men der er også tale om et mindre hotel, hvor der er fokus på kvalitet frem for kvantitet. Her gælder det ikke om bare at fylde så mange mennesker ind ved poolen og i all inclusive restauranten, som det gør på mange andre hoteller.

Find den bedste pris på Dyo Suites i Rethymnon her.

Creta Maris Beach Resort – 5 stjernet

Vil du gerne bo på den østlige side af Kreta, kan du med fordel tjekke Creta Maris Beach Resort ud, der ligger lidt uden for Heronissos centrum. Her vil det være en fordel at flyve til Heraklion, hvis du gerne vil by i eller omkring Heronissos, da det ligger øst for lufthavnen i Heraklion og dermed mange kilometer fra Chania lufthavn.

Creta Maris byder dig på luksus lige ved vandkanten og med udsigt over det smukke hav. Der er både strand og swimming pool, så her skal du ikke vælge poolen til eller fra.

Værelserne er enkle og elegante, og du får i flere af værelserne en terrasse eller altan med udsigt over vandet. Her kan du sidde og kigge mod solnedgangen med din partner og nyde et køligt glas hvidvin, inden I bevæger jer ud og finder noget aftensmad.

Creta Maris Beach Resort er et af de mest populære strandhoteller på Kreta, så der er ingen tvivl om, at du kommer til at nyde dit ophold på hotellet, hvis du vælger at booke dig ind der.

Så vil du bo godt, og vil du vågne op til denne her udsigt hver eneste morgen, kan du altså booke dit ophold nu.

Og med så kort vej ind til Heronissos, har du også en by lige i nærheden, hvor du kan klare alle dine indkøb, prøve de mange forskellige restauranter, hvis du altså ikke vælger at spise på hotellet. Creta Maris tilbyder i øvrigt også all inclusive, hvis du gerne vil have alt med i dit ophold og ikke skal bekymre dig om at skulle spise andre steder. Det perfekte valg for hele familien eller for parret, der bare vil have ro til fordybelse og til at nyde hinandens selskab.

Se den billigste pris på Creta Maris Beach Resort her.

5-stjernet luksus

Noget af det mest lækre ved at tage på ferie på Kreta er, at du kan komme til at bo rigtig godt for relativt lave priser. Det kan være dyrt at booke sig ind på luksushoteller, men kvaliteten af de 3- og 4-stjernede hoteller er i gennemsnit så høj, at du stadig får meget luksus for en ret lille pris.

Jeg er med andre ord ikke bange for at kigge på priser på de 5-stjernede hoteller, når jeg skal booke en ferie på Kreta. Mange andre steder kunne jeg aldrig drømme om at bare at kigge på priserne på de fineste hoteller, da jeg ofte ikke har råd til det alligevel. Skal jeg til London, Paris eller Berlin, kan det ikke svare sig, da priserne her er skyhøje for de bedste hoteller. Men som du kan se med eksemplet Porto Platanias Beach Resort & Spa herover, kan du finde 5-stjernede hoteller for helt ned til under 4.000 kroner for en uge for to personer. Det finder du ikke i London, uanset hvor lang tid du kigger.

Der er meget langt imellem, at jeg bliver skuffet over et hotel på Kreta. Med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg aldrig har været utilfreds med et ophold på Kreta. Jeg har prøvet at være skuffet over en ferie. Det var jeg blandt andet, da min hustru og jeg var på Rhodos i et år, da vi fik et godt tilbud på en all inclusive afbudsrejse. På det tidspunkt havde vi aldrig prøve at bo på et hotel med all inclusive før, så vi slog til. Rhodos var sig selv også dejlig, men hotellet var otte kilometer højt, du boede på gamle brune værelser med udsigt direkte ind i en klippevæg, og maden var så ringe, så vi endte med at spise ude stort set alle aftener. Det var skuffende. Men den oplevelse har jeg aldrig haft på Kreta.

Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre at blive skuffet over et hotel på Kreta. Der er formodentlig lige så mange ringe hoteller, som der er alle mulige andre steder. Men læser du anbefalinger på forhånd, kigger billeder og bruger din sunde fornuft, kan du altså selv gøre meget for ikke at blive skuffet. I vores tilfælde på Rhodos havde vi bare set på billederne af de store swimming pools og placeringen lige ved stranden. Men at selve hotellet indeni var så kommunistlejr-agtigt, havde vi ikke lige bidt mærke i. Note til mig selv – jeg skal aldrig igen bo på et hotel sydpå, hvor jeg skal op på 8. sal for at komme på mit værelse. Jeg vil gerne kunne gå direkte ind på værelset direkte udefra. Som man kan på rigtig mange hoteller på Kreta, da de sjældent er bygget højere end 2-3 etager, og dermed kan du altså tit tage en udendørs trappe direkte op til hoveddøren, i stedet for at skulle ind igennem en reception osv.

Ja, vi var mildt sagt ikke fan af turen på Rhodos, men det har jo ikke noget med Kreta at gøre, så lad os fortsætte med at fokusere på altid skønne Kreta.

Hotel med fitnesscenter

Hvis du ønsker at holde dig i form, mens du er på ferie, kan det være smart at vælge et hotel med eget fitnesscenter. Der er efterhånden en lang række hoteller, der har valgt at bygge et lokale om til et fitnesscenter, da flere og flere ønsker at kunne holde formen ved lige, selv når de er på ferie. Hvis du er en af dem, er det bare med at vælge sådan et hotel, næste gang du booker.

Der kan være stor forskel på, hvor store og små de forskellige fitnesscentre er. Hvis du er på et mindre hotel, er det klart, at der ikke er plads til verdens største fitnesscenter. Men de store hoteller plejer som regel at have ret god plads til at lave et lækkert og ikke mindst stort fitnesscenter, som du kan gøre brug af.

På mange bookingsider er det også muligt at søge direkte efter hoteller, der har eget fitnesscenter. På den måde kan du nemt filtrere alle dem fra, der altså ikke har træningsfaciliteter til rådighed.

Bor du lige ved vandet, kan du jo også overveje at skifte timerne i fitnesscenteret ud med en længere svømmetur eller løbeture langs strandpromenaden eller stranden. Du kan også hoppe i poolen og svømme en række baner, hvilket også styrker både muskler og kroppen samt forbrænder en del kalorier. Det er en god og alternativ måde at holde dig i form, hvis du ikke har mulighed for at gå i et træningscenter på din ferie.

Lækre hoteller på hele Kreta

Kreta kan byde på lækre hoteller hele øen rundt. Der er ikke noget sted, der som sådan er bedre end andet. Der er selvfølgelig en række områder, hvor der er flere turister end andre. Et af mine yndlingssteder at tage på ferie på Kreta er omkring Platanias, hvor der er mange hoteller, der ligger lige ned til vandet, og som samtidig ligger næsten lige midt i byen, hvis ikke direkte i byen. Flere af hotellernes områder går helt oppe fra hovedvejen og ned til vandet, så på mange af hotellerne har du adgang direkte til stranden og hovedgadens mange lækre restauranter og caféer inden for to minutters gang.

Jo længere du kommer ud fra turistbyerne, desto billigere bliver det som regel også at booke en uges ophold eller to. Hvis du gerne vil have et billigt hotel og ikke er interesseret i at have et pulserende byliv omkring dig, kan jeg også anbefale dig at kigge på hoteller i Kato Daratso. Her har du omkring 5-15 minutter til stranden fra de fleste hoteller på gå-ben, mens du har en række restauranter inden for 2-5 minutters gang. Der er dog ikke så meget aften/natteliv eller en masse butikker, men det er et relativt rolig område, hvor der er plads til bare at nyde ferien i ro og mag, men samtidig også mulighed for at gå ud at spise om aftenen, hvis du har lyst til det.

Her kan jeg blandt andet anbefale dig Zeus Village, som vi selv har boet på en del gange. Skal det være rigtig billigt, og vil du bare gerne have det basale, kan du vælge hotellet lige overfor Zeus, som hedder Paradise Apartments. Her får du enkle værelser, men til gengæld også til en rigtig lav pris. Jeg har før set priserne være helt nede på under 1.500 kroner for en uges ophold her. Så hvis du bare gerne vil have sol og adgang til en stor swimming pool, men ikke har brug for en bar eller restaurant på hotellet og orker at gå 2-3 minutter til restauranterne rundt omkring i området, kan jeg anbefale dig Paradise Apartments. Ingen luksus, men du får meget ferie for pengene her.

5 tips til at finde billige hoteller på Kreta

Hvis du gerne vil af sted så billigt som overhovedet muligt, har jeg her et par afsluttende tips til, hvordan du kommer billigt på ferie til Kreta. Kreta er heldigvis generelt meget billigere end så mange andre feriedestinationer, men der er stadig nogle enkelte ting, du kan gøre for at komme på ferie for så lav en pris som muligt.

1 – Bestil i god tid

Først og fremmest kan det være en god idé at bestille din ferie i god tid. Jo nærmere vi kommer på højsæsonen, hvilket er skolernes ferie, desto dyrere bliver afgangene også. Både afgangene hos rejsebureauerne, men også flyafgangene, hvis du booker fly og hotel hver for sig.

I takt med at vi kommer tættere og tættere på højsæsonen, vil flere og flere flysæder og hotelværelser også være booket, så hvis du ikke er ude i god tid, kan du også risikere, at dit hotel er fuldt booket i lige netop den uge, du gerne vil afsted. Så sørg for at være ude i god tid med din booking, da det både giver dig den bedste chance for rent faktisk at få et værelse på dit hotel, samtidig med at det også kan give dig så lav en pris som muligt i din ønskede uge.

2 – Gå efter de mindre hoteller

Det kan også være en god idé at gå efter de mindre hoteller, hvis du gerne vil have det billigt. Jo flere ting og muligheder der skal være på hotellet, desto dyrere kan du også forvente, at prisen bliver. Skal der være bar, restaurant, flere pools og meget andet, er det klart, at hotellet har en masse omkostningerne med disse aktiviteter – herunder en masse lønomkostninger. Og de kan jo kun blive dækket ind på en måde – nemlig fra gæsterne.

Så hvis du kan undvære en bar og en restaurant på selve hotellet, kan du altså med fordel vælge et af de mindre hoteller i byerne og spare mange tusinde kroner på din rejse. Vælger du et hotel uden swimmingpool også, kan du endda komme af sted utroligt billigt. Det er ikke alle, der er interesserede i at ligge og dase ved en swimmingpool, og hvis du er en af dem, er der jo ingen grund til, at du betaler for at være på et hotel, hvor det er til rådighed.

Kan du sagtens nøjes med at bade i Middelhavet, kan du jo med fordel gå efter et mindre hotel tæt ved stranden. Så længe der ikke er en pool eller mange andre faciliteter, er prisen stadig lav, og så vil du stadig have den fordel at bo tæt på stranden, hvor du bare kan gå ned og bade, i stedet for at hoppe i en pool.

Hvis du først går i gang med at kigge på disse små hoteller, vil du blive overrasket over, hvor billigt du rent faktisk kan komme på ferie. Og så er der måske endda råd til to eller tre ferier på et år, i stedet for bare at nøjes med en enkelt tur.

3 – Vælg hoteller der ligger lidt uden for centrum

Skal det være endnu billigere, kan du også vælge at kigge på hoteller lidt uden for centrum. Her ligger der typisk nogle større resorts, hvor det sagtens kan være billigt at bo, fordi deres husleje er lavere, og fordi de på den måde nemmere kan konkurrere med hotellerne i byerne. De store hoteller inde i byerne tager mere for et ophold end de store hoteller uden for byerne.

Der er mange af de store resorts, der ligger uden for byerne. Her får du ofte en rigtig god pris, samtidig med at du får en masse faciliteter som pools, restaurant, bar og supermarked eller mini-marked på hotellets område. Du kan også tit købe all inclusive på disse hoteller, fordi hotellet godt er klar over, at det er nemmest for gæsterne at kunne få det hele på hotellet. Her kan du ikke bare lige gå til ti andre restauranter inden for to minutters gang.

Så hvis du vil have det billigt, men ikke har lyst til at gå ned på mængden eller kvaliteten af faciliteter, kan du med fordel kigge efter et hotel uden for byerne. Oftest er det stadig mulig at finde busruter tæt på hotellerne uden for byerne, så du nemt kan komme ind til de mange byer, hvis du gerne vil til byen en dag eller to under din ferie.

4 – Book ferie uden for højsæsonen

Det allerbedste råd til at kunne spare penge på din ferie er at booke den uden for højsæsonen, som er skolernes sommerferie. Her stiger priserne markant, og det gælder på alle områder. Alt fra flyselskaber til rejsebureauerne og hoteller sætter priserne i vejret, lige så snart vi rammer midten/slutningen af juni og helt ind til midten af august. Det er ikke underligt, hvis priserne stiger med op imod 100 eller 200%, når vi kommer til disse måneder.

Så hvis du har mulighed for det, kan jeg klart anbefale dig at tage til Kreta i slutningen af maj eller starten af juni, lige før sæsonen går i gang, eller i slutningen af august eller starten af september, hvor højsæsonen lige er overstået. Du skal ikke være bange for, at turistsæsonen er overstået, og barerne og restauranterne er lukket ned, da de har åbent allerede fra marts/april måned til og med oktober typisk. Så rejser du i maj eller september, er der allerede godt gang i turistområderne med masser af muligheder for at spise ude og opleve en masse.

Rejsebureauerne kører ofte også med rigtig gode priser i disse måneder uden for højsæsonen. Hvor du typisk skal betale minimum 5.000 kroner for en uge i højsæsonen, og det er vel og mærke for de billigste hoteller, skal du i månederne uden for højsæsonen som regel kun betale omkring 2.000-3.000 for samme hotel. Nogle gange kan du også finde rejser for helt ned til 998 kroner for en uge sydpå. Det er vanvittigt billigt.

5 – Vær opmærksom på særlige deals og tilbud

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god idé at være opmærksom på særlige deals og tilbud. Det kan blandt andet være direkte fra rejsebureauerne, hotelbooking hjemmesiderne eller fra deal-sites som eksempelvis SecretEscapes. Vi har brugt alle tre former til at booke vores rejser igennem tiden.

Det kan blandt andet være en god idé at tilmelde dig nyhedsbrevene fra de store rejsebureauer, da du på den måde altid får at vide, hvis der er tilbud eller rabatter. Det er blandt andet sådan, jeg holder øje med, når der kommer rejser ned til under de 1.000 kroner. Det er ved at være medlem af nyhedsbrevene fra rejsebureauerne.